11 Aralık 2011 Pazar

Kuzu Grup, 2012 için hedeflerini büyüttü. İstanbul'da 2 bin konut

Kuzu Grup, 2012 için hedeflerini büyüttü. İstanbul'da 2 bin konutKuzu Grup'tan İran'da yeni proje Kuzu Grup, 2012 için hedeflerini büyüttü.
İran'dan 100'e yakın yeni teklif alan Grup, buraya ilk etapta bin konutlu az katlı villa projesi gerçekleştirecek. Şirket, İstanbul'da ise Hadımköy ve Sarıyer'de iki yeni proje yapacak. Kuzu Grup Yönetim Kurulu üyesi Özen Kuzu, Kuzu Grup olarak 2012'de İran'da ve İstanbul'da yeni projelere başlayacaklarını söyledi. Mütekabiliyet sorununun çözülmesi ile emlak piyasasında ciddi bir hareket beklediklerini belirten Kuzu, bu yasanın Türkiye gayrimenkul pazarına büyük bir kaynak oluşturacağının altını çizdi. Şirket, İran firmalarından 100'den fazla teklif aldı. Bu tekliflerden ikisi konut, biri alışveriş merkezi olmak üzere yeni projeye sıcak bakılıyor. İran'daki projelerden birinde, bin konutlu az katlı villa tarzı evler planlanıyor.

İstanbul'da bin konut
İstanbul'da geliştirilecek yeni projeler için ise şirket arazi görüşmelerine devam ediyor. Ancak geliştirilecek projeler Hadımköy ve Sarıyer'de olacak. Buralarda şirketin görüştüğü araziler var. Hadımköy'de orta gelir grubuna yönelik 1000-1200 civarında evlerden oluşan site planlayan şirket, Sarıyer'de lüks konut konseptiyle 700-800 daireli proje geliştirecek.

Kentsel dönüşümle ilgileniyor
Şirket ayrıca kentsel dönüşüm projeleri ile de ilgilenecek. Bakırköy, Zeytinburnu ve Bahçelievler bölgelerinde kentsel dönüşümün başlaması durumunda bu bölgeler şirketin markajına girecek.

Vadi'de evler 131 bin lira Emlak Konut ile birlikte Bahçeşehir'de hayata geçirilen Spradon Vadi projesine yoğun ilgi olduğunun altını çizen Kuzu, faizlerin artmasına rağmen çok cazip ödeme koşulları sunduklarını belirtti. Projeye gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydeden Kuzu, "Yılbaşından sonra mütekabiliyet yasası ile sektörde bir patlama yaşanacağını düşünüyoruz. Bu yasa ile, Kuzu Grup projelerinde yabancı payı yüzde ila seviyelerinden, yüzde 10-20 seviyelerine çıkar beklentisini taşıyoruz" dedi. Eylül 2011'den itibaren satışa çıkan projede fiyatlar 131 bin liradan başlıyor. BUGÜN

Kuzu Grup, 2012 için hedeflerini büyüttü. İstanbul'da 2 bin konut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.