11 Şubat 2012 Cumartesi

Tahincioğlu Gayrimenkul, Seyrantepe ile Çengelköy'e Yeni konut projesi

Tahincioğlu Gayrimenkul, Seyrantepe ile Çengelköy'e  Yeni konut projesiTahincioğlu Seyrantepe ile Çengelköy'e konut yapacak
Nida İnşaat olarak bir çok ticari gayrimenkul projesine imza atan Tahincioğlu Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ofis kuleleleri ile başarılı bir sene geçirdi. Son projesi Palladium Tower ile de iddiasını sürdüren firmanın yeni yılda iki ayrı konut projesi ise yolda.

Nidakule Göztepe, PalladiumTower, Antakya AVM, Finans Merkezi Ofis Kulesi'ni 2011 yılında hayata geçiren Tahincioğlu Gayrimenkul, bu yıl 80 milyon dolarlık yatırımla Çengelköy'de, 90 milyon dolarlık yatırımla ise Seyrantepe'de konut projelerine başlayacak. 2012'nin ikinci yarısında lanse edilecek Çengelköy konut projesi 30 bin metrekarelik alana yayılacak. 2014 sonunda teslim edilecek projenin inşaat alanı ise 16 bin metrekare. 2012'nin ikinci yarısında Seyrantepe'de başlanacak diğer konut projesi ise 50 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek ve 2014 sonunda sahiplerine teslim edilecek. Nida Kule Göztepe'de iyi bir satış grafiği yakaladıklarını ve yüzde 95'ini sattıklarını belirten Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “ Projemizden ofis alımı yapan yatırımcılar için kiralama aracılık hizmeti veren belli bir iş disiplini olan firma ile anlaşma yapmış bulunmaktayız, bu çerçevede kiralama çalışmaları başlamıştır. Burada en önemli husus yatırımcıların münferiden hareket etmesini engelleyip, projemizin getiri değerini stabil tutmaktır.”diye konuştu. 220 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdikleri Palladium Tower projesi için ise “Projemiz Ataşehir’de 46 kat olarak inşa ediliyor. plus ofis projesi olan Palladium Tower’da metrekare fiyatı lansman öncesi belirlenmiş olan bin dolardan başlıyor ve resmi satışlarına dört ay içinde başlanacak. Lansman sonrası metrekare fiyatı minimum bin 500 dolar olması planlanmaktadır. Projenin 2014 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. plus ofis konseptinin en son trendlerine sahip olan Palladium Tower’da ofisler 170 ile 1.270 metrekare arasında değişen büyüklüklerde yer alıyorlar.” diye konuştu. “Dövizdeki artış kiralama rakamlarını etkiliyor” 2011 yılındaki büyümeyi olumlu değerlendirdiklerini söyleyen Özcan Tahincioğlu, “Büyüyen ekonomiye ve artan nüfusa paralel olarak 2011 yılı içinde gayrimenkule olan talep artmaya devam etmiştir. Diğer taraftan hükümetin konut finansmanı ve kredi kullanımlarıyla ilgili yapmış olduğu düzenlemeler nedeniyle özellikle yılın son çeyreğinde konut satışlarında bir yavaşlama olduğu görülmüştür. Buna karşılık Ticari gayrimenkul sektöründe ise ekonomik faaliyetlerdeki hızlı genişleme ile birlikte canlanma sürmektedir. Ofis ve AVM alanında yaratılan yeni arzlara yeterli talep gelmektedir. Ancak döviz kurlarındaki artış özellikle kiralama rakamlarını tartışılır hale getirmiştir.”2012 yılına ilişkin ekonomik büyümedeki yavaşlama beklentilerine rağmen inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde istikrarlı ve makul büyümenin süreceğine inancımız tamdır. 2012 yılı son iki yılın çok hızlı büyümesi ardından soluklanma dönemi olacaktır. “Harcama eğiliminde yavaşlama olsa da yatırımda artış var”
Türkiye ekonomisinin 2011 yılı içerisinde yapılan seçimlerle de teyit ettiği istikrarı sürdürme eğilimi özellikle inşaat sektörü üzerinde olumlu etki yarattiğinı vurgulayan Tahincioğlu, “Burada önemli bir husus tüketicilerin harcama eğiliminde yavaşlama ancak yatırım eğilimlerinde artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu konuda da en sağlam yatırım ve getiri aracı olarak da konut yada ofis yatırımı ön plana çıkmaktadır.” diye konuştu.

Tahincioğlu Gayrimenkul’un plus ofis projesi Nidakule Göztepe İş Merkezi, 25-30 Dolar arasında değişen metrekare kira fiyatları ile planlanan tarihten önce tamamlanarak Haziran 2012’de kiracılarına teslim ediliyor. Ataşehir’de 220 milyon dolara hayata geçen Palladium Tower Projesinde metrekare fiyatının bin dolardan ve resmi satışlarının da dört ay içinde başlaması planlanıyor. 46 kattan oluşan ve Palladium Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki arsa üzerinde inşa edilen proje, 2014 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. plus ofis konseptinin en son trendlerine sahip olan Palladium Tower’da ofisler 170 ile 1.270 metrekare arasında değişen büyüklüklerde yer alıyorlar Yelda Akgün- HABERTÜRK

Tahincioğlu Gayrimenkul, Seyrantepe ile Çengelköy'e Yeni konut projesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.