2 Nisan 2012 Pazartesi

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.Türkiye'nin ilk 'yeşil ofis'i seçildi!
Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone Maslak Plaza ''yeşil ofis'' diploması aldı Vodafone Türkiye'nin Maslak Plaza Binası, uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF'in ''Green Office Programı'' kapsamında Türkiye'nin ilk ''Yeşil Ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, kendi iş yapma süreçleri ve çalışma ortamından başlayarak ekosisteminde varlık gösteren tüm tedarikçileri ve müşterileri kapsayacak şekilde karbon ayak izinin azaltılmasını hedefleyen Vodafone Türkiye, ''Yeşil Ofis'' sürecini Mart 2011 itibarıyla Vodafone Maslak Plaza'da başlattı.

Program kapsamında ilk yıl hedefi olarak kendisine elektrik ve su tasarrufu alanlarını belirleyen Vodafone, bu çerçevede gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarıyla WWF'in dünya çapında yürüttüğü ''Green Office Programı''nın en başarılı uygulamaları arasına girmeye hak kazandı.

Vodafone Türkiye, Yeşil Ofis diplomasını, WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'in katılımıyla düzenlenen bir törenle aldı.

Törende konuşan WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar'ın Vodafone'un Green Office çevre yönetim sistemine sahip olmasının, ekolojik ayak izini azaltarak kaynakları verimli kullanmasına ve önemli bir tasarruf yapmasına imkan tanıdığını belirterek, şu görüşleri dile getirdiği kaydedildi:

''Green Office Programı'na katılan şirketlerde ofis kaynaklarının kullanımı sistematik bir şekilde değerlendirilerek tasarruf kriterleri belirleniyor ve ofislerin kendi çevre yönetim sistemini oluşturmaları sağlanıyor. Vodafone Maslak Plaza'nın ilk yılın sonunda Green Office diplomasını alması bizler için de gurur kaynağıdır. Vodafone'un, Green Office çevre yönetim sistemine sahip olması, ekolojik ayak izini azaltarak kaynakları verimli kullanmasına ve önemli bir tasarruf yapmasına imkan tanımıştır. Bugün Türkiye'deki küçük büyük bütün şirketlerin Green Office Programı'na katılmasını öneriyorum.''

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise, tükenen dünya kaynakları, artan nüfus ve iklim değişikliği gibi konuların dünya çapında en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiği günümüzde, sürdürülebilirliğin artık anahtar kelime haline geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bu bakış açısıyla fark yaratmak, toplum için gerçek anlamda fayda sağlamak için sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak benimsemek ve tüm iş yapma biçimlerine entegre etmek gerekiyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak sürdürülebilirliği temel iş stratejilerimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Global bir bilgi birikimine sahip olduğumuz mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla toplumumuz için en iyi değeri yaratmak üzere çalışırken, aynı zamanda piyasaya sunduğumuz ürün ve hizmetlerden çalışma ortamımıza ve çalışanlarımıza kadar çok geniş bir çerçevede çevre üzerindeki olası etkilerimizi en aza indirmeye odaklanıyoruz.''

Süel, bundan sonraki süreçte hedeflerinin Vodafone Maslak Plaza adına aldığımız Yeşil Ofis diplomasını, diğer binalara da yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, asansör önü aydınlatmalarında ayda yüzde 87 elektrik tasarrufu sağladıklarını ve böylece kişilik 43 ailenin ortalama bir yıllık elektrik giderine denk gelecek oranda tasarruf sağlamış olduklarını bildirdi.

Su yönetimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla da Vodafone Türkiye'nin tüketimini önemli miktarda azalttığını belirten Süel, 10 ayda 872 metreküp su tasarrufu sağlandığını ve böylece bir olimpik havuzun yüzde 35'i kadar tatlı su tasarrufu elde ettiklerini kaydetti.

Vodafone Türkiye, atıkların değerlendirilerek hammaddeye dönüştürülmesini ve çevre ve insan sağlığını tehdit edecek şekilde bertaraf edilmesini sağlamaya odaklı çalışmaları kapsamında da Maslak Plaza'daki atık ayrıştırma kutularının cinsi ve sayısını artırarak cam ve metal atıkları da toplamaya başladı...Kaynak. nternethaber

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.