26 Haziran 2012 Salı

Güneşli'de 103 bin TL'ye stüdyo daire

Güneşli'de 103 bin TL'ye stüdyo daire Güneşli'de 103 bin TL'ye stüdyo daire

Kavi Yapı’nın İstanbul’un hızla değişen bölgelerinden biri olan Güneşli'de inşaatına devam ettiği Home Aves Projesi ,bölgedeki en uygun metrekare fiyatlı proje olma özelliğini koruyor . Home Aves projesinde 1+0 stüdyo daireden 3+1 daireye kadar toplam farklı tipte daire tasarlanmış. bin 500 metrekare arsa içerisinde blok üzerine inşa edilen projede toplam 191 daire bulunuyor. Projede 1+0 stüdyo daireler 103 bin TL'den, 1+1 daireler 153 bin TL'den, 2+1 daireler 253 bin TL'den ve 3+1 daireler ise 413 bin TL'den başlıyor. Projenin teslim tarihi ise Aralık 2013. Anlaşmalı bankalardan kredi kullanılabilen projede, 120 ay vadeli kredi kullanılabiliyor. Peşinat ise yüzde olarak belirlenmiş.

Güneşli'de 103 bin TL'ye stüdyo daire

21 Haziran 2012 Perşembe

Dumankaya yatırımcıyı Halkalı'ya çekecek

Dumankaya yatırımcıyı Halkalı'ya çekecekDumankaya yatırımcıyı Halkalı'ya çekecek
Emlak Konut GYO ile Halkalı Atakent'te Dumankaya Miks projesine başlayan Dumankaya İnşaat, yatırım amacıyla konut alanları hedefliyor. Grup, yatırımcılar için projedeki metrekare fiyatlarını bin TL'ye kadar çekti
Dumankaya İnşaat, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Halkalı Atakent'te gerçekleştirdiği ilk projesinde bölgedeki metrekare fiyatlarının altında konut satacak. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Dumankaya Miks adı verilen ve 657 rezidans dairesi ile 72 alışveriş biriminden oluşan projede metrekare fiyatlarının bin TL ortalamasında olacağını kaydetti. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise projede daha çok ticari yatırımcıları hedeflediklerini söyleyerek, satışların yüzde 60'ından fazlasının yatırım amacıyla alındığını kaydetti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Halkalı'da metrekare fiyatlarının bin TL'ye kadar çıktığını belirterek, Dumankaya Miks'deki fiyatların ilk çıkışta bölge ortalamasının altında olacağını, şirketin genel satış politikası nedeniyle hedefin yatırımcılara kazandırmak olduğunu açıkladı. Kurum, projenin toplam satış gelirinin 270 milyon TL olarak hedeflendiğini, bunun 82 milyon 500 bin TL'ye denk gelen miktarının ise TOKİ payı olacağını açıkladı. Dumankaya Miks projesinde fiyatlar 119 bin ile 256 bin TL arasında değişecek.

21 HAZİRAN'DA İHA LE YAPILACAK
Dumankaya, 72 alışveriş biriminden oluşan ticari alanları ise 21 Haziran 2012'de açık artırma ile ihale edeceklerini, mağaza fiyatlarının 370 bin TL'den başlayarak milyon TL'ye kadar çıkacağını söyledi. İhale edilecek ticari alanların büyüklüğü 26 metrekare ile 319 metrekare arasında değişeceğini söyledi.

"Halkalı'da bin 700 konut yapıyoruz"
Emlak Konut GYO'nun Halkalı'da bin 700 konut projesi yaptığını bunun bininin hâlâ satışta olduğunu açıklayan Kurum, Ataşehir'de metrekare fiyatlarının 7-8 bin TL seviyelerine kadar çıktığına dikkat çekerek Halkalı'da kısa vadede 6-7 bin TL, orta vadede ise 10 bin TL'ye kadar çıkmasını beklediklerini kaydetti. 2011'de Emlak Konut GYO'nın 2011'de 12 bin 651 bağımsız birim satışı yaparak 3.3 milyar TL elde ettiğini açıklayan Kurum, bu sayının 2012'nin ilk ayında ise bin 574 konut satışı ile 743 milyon TL olarak gerçekleştiğini anlattı.

Dumankaya yatırımcıyı Halkalı'ya çekecek

16 Haziran 2012 Cumartesi

RINGS İSTANBUL’DAN BABALARI HAFİFLETEN KAMPANYA

RINGS İSTANBUL’DAN BABALARI HAFİFLETEN KAMPANYA RINGS İSTANBUL’DAN BABALARI HAFİFLETEN KAMPANYA 360 derece güneş ve hava alan, müstakil ev konforundaki daireleri, Rings Alışveriş Merkezi, 40.000 m2’lik dev sosyal tesisleri ve yüzde 75 yeşil alanı ile Rings İstanbul, Babalar Günü’ne özel bir kampanya yapıyor. Kampanya kapsamında, 16 ve 17 Haziran 2012 tarihleri arasında Rings İstanbul’dan ev alacak babalar, bir yıl aidat ödemeyecek. Bin beş yüz konuttan oluşan ve “Dikey alanda müstakil yaşam” konsepti ile İstanbul Anadolu yakasının en iddialı projesi olan Rings İstanbul, Babalar Günü’ne özel sunduğu kampanyasıyla fark yaratmaya devam ediyor. Rings İstanbul Babalar Günü kampanyası kapsamında, 16 – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında ev alan babaların bir yıllık aidatını üstleniyor. Rings İstanbul dairelerine ister %1 Peşin, 0.81'den başlayan oranlarla 120 ay, isterseniz %25 peşin 50 ay sıfır faiz seçenekleriyle sahip olabilirsiniz. Bu eşsiz kampanyayı kaçırmak istemeyen babaları Rings İstanbul satış ofisine bekliyoruz. Satış Ofisi Tel: 444 86 00 www.ringsistanbul.com

RINGS İSTANBUL’DAN BABALARI HAFİFLETEN KAMPANYA

10 Haziran 2012 Pazar

Türkiye’de 10 milyon konutun yıkılmasının planlandığı kentsel dönüşüm süreci başladı

Türkiye’de 10 milyon konutun yıkılmasının planlandığı kentsel dönüşüm süreci başladıTürkiye’de 10 milyon konutun yıkılmasının planlandığı kentsel dönüşüm süreci başladı

Steelife, hızlı bir kentsel dönüşüm için “çelik yapıyı” öneriyor

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, kentsel dönüşüm sürecinde, belirlenen amaçlara uygun yapı sistemlerinin kullanılmasının önemine dikkat çekerek, kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi için çelik yapıları önerdi. Aydın, estetik, konforlu yaşam alanları oluşturulabilen çelik yapıların, alternatifleri ile kıyaslanmayacak kadar kısa sürelerde inşa edildiğini, bu nedenle dönüşümün de hızla gerçekleşmesinin sağlanabildiğini vurguladı.

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon konutun yıkılarak yeniden yapılmasının planlandığı kentsel dönüşüm süreci başladı. Depreme dayanıklı ve ekolojik kalıcı konutlar üreten Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, kentsel dönüşüm sürecinde, belirlenen amaçlara uygun yapı sistemlerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm ile mevcut fiziksel durumun ve çevre görüntüsünün geliştirilmesi, güzelleştirilmesi, daha sağlıklı bir yerleşim düzeninin hedeflendiğini belirten Aydın, kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi için konutlar ve okul, hastane, kamu binaları gibi sosyal yaşam alanlarının inşasında hafif çelik yapı sistemini önerdi.

Hafif çelik yapı sisteminin, depreme dayanıklılığının yanında kentsel dönüşüm ile hedeflenen estetik ve çevreye duyarlılık konusunda da farkını ortaya koyduğunu söyleyen Bülent Aydın, hafif çelik yapı sisteminin, depreme dayanıklılığı, estetikliği, konforu, yüksek izolasyon değerlerine sahip olması ve müstakil binalar öngören konsepti ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Hafif çelik yapı sistemi ile az katlı yapılardan oluşan, özlenen mahalle kültürünün yeniden hakim olduğu, sokaklarında gökyüzünün görülebildiği estetik ve konforlu yaşam alanları oluşturarak şehirlerin yayılabileceğini ifade eden Bülent Aydın, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş pek çok ülkede şehir merkezine yakın müstakil ve az katlı olarak konumlandırılmış benzer yaşam alanlarının görüldüğünü hatırlattı. Ayrıca çelik yapıların, alternatifleri ile kıyaslanamayacak kadar kısa sürelerde inşa edilebildiğini de vurgulayarak, dönüşümün hızla gerçekleşebileceğini belirten Aydın, “Örneğin Antalya’daki bir otelin 200 metrekare ile 700 metrekare arasında değişen toplam 8.915 m² inşaat alanındaki 40 adet villasını sadece 75 günde tamamladık” dedi. Hafif çelik yapı sisteminin yüksek ses ve ısı izolasyonlarına sahip olduğuna da değinen Bülent Aydın, “Dünyayı tehdit eden karbon salınımının yanı sıra çıkarılan kanun ile 2017 yılında İngiltere’de yürürlüğe girecek olan ve devamında tüm Avrupa’da yürürlüğe girmesi beklenen minimum karbon emisyonlu evlerin yapılması zorunluluğu, %100 dönüşümlü malzemeden üretilen ve ekolojik olması ile öne çıkan hafif çelik yapı sisteminin gerekliliğini ortaya koyuyor. Çünkü hafif çelik yapı sistemi, sahip olduğu izolasyon değerleri ile klasik yapı sistemlerine göre çok daha az enerjiye ihtiyaç duyuyor” görüşünü kaydetti.

Türkiye’de konutlarda çelik kullanım oranı artmalı

Türkiye’de konutlarda çelik kullanımının yok denecek kadar az olduğuna işaret eden Bülent Aydın, oysa gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüzde 50 oranlarının yakalandığını kaydetti. “Çeliğin, depreme en iyi karşılık veren malzeme olduğu gerçeği dikkate alındığında, Türkiye’de inşaat sektöründe çelik kullanımı isabetli bir tercih olacaktır” diyen Aydın, çeliğin ahşaptan 21 kata kadar, betonarmeden ise 10 kat daha esnek olduğuna dikkat çekti. Her türlü zemine uygun olan çeliğin, deprem güvenliği açısından risk taşıyan zeminli bölgeler için ise vazgeçilmez olduğunun altını çizen Aydın, “Hafiftir, özgül ağırlığı taşıdığı yüke oranla küçüktür. Yüzde 100 geri dönüşümlüdür. Tüm bu özellikler çeliğin sağlamlığını tartışılmaz kılar. Bu nedenle çelik yapıya daha fazla önem verilmeli, hatta teşvik edilmelidir” görüşünü kaydetti.

Steelife, anahtar teslim huzur vaat ediyor

Teknolojik yeniliklere merakı bilinen, arabasına, kıyafetine özen gösteren insanımızın, yaşadığı mekanların estetik ve güvenliğine da aynı özeni göstermesinin beklenmesini gerektiğini söyleyen Bülent Aydın, Steelife'ın, üretim tesisinde tamamen bilgisayar destekli ve otomatik olarak kurgulayarak ürettiği çelik sistem yapılar ile konfor, estetik ve güvenliği bir arada sunarak 'anahtar teslim huzur' vaat ettiğini söyledi.

1999 yılındaki Marmara depreminden bir yıl sonra, 2000 yılının Mayıs ayında düzenlenen Yapı Fuarı'nda hafif çelik sistem ile üretilmiş binayı Türkiye'de ilk defa kurduklarını hatırlatan Bülent Aydın, böylelikle çelik kullanımının yaygınlaştırılması için de bir ilke imza attıklarını vurguladı. Aydın, “Bu tarihten önce çelik sistem ile üretilmiş yapılar, sanayi tesisleri, depo, hangar gibi profesyonel kullanım için üretilen binalardan ibaretken, konut ya da sosyal amaçlı binaların üretiminde çelik yapı sistemi tercih edilmiyordu. Steelife'ın 2000 yılındaki bu atılımı, özellikle depreme karşı güvenliği ile öne çıkan alternatif bir yapı sisteminin varlığını ortaya koydu” diye konuştu.

Ancak çelik yapı sektörünün bu tarihten sonraki gelişiminin beklenenden yavaş olduğunu söyleyen Aydın, gelişimin yavaş olmasının nedenini, “Her yenilikte olduğu gibi hafif çelik yapı sisteminin de kullanıcılar tarafından en ince ayrıntısına kadar sorgulanmasından ve mesafeli yaklaşılmasından kaynaklanmaktadır” diyerek açıkladı. Sorgulayıcı olunmasına itiraz etmenin mümkün olmadığını ancak soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasına, alışkanlıkların değişmesine, alternatiflerin de var olduğunun kabul görmesine katkıda bulunmak gerektiğine dikkati çeken Aydın, bu anlamda sektör profesyonellerini yetiştiren üniversitelere de görevler düştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Nitekim Steelife, bu gelişimi sağlayabilmek için sektördeki en büyük showroom alanında, ziyaretçilerin içine girebilecekleri ve dokunabilecekleri binaları sergilemektedir. Uygulanmış binaları yakından görenlerin kolayca ikna oldukları da görülmektedir. Hafif çelik yapılarda kullanılan konstrüksiyon profili üretimi ile birlikte farklı iklim bölgelerine ve yöresel mimari konsepte göre düzenlenen teknik standartları ve detayları sayesinde üst düzey bir yapı teknolojisi sunan Steelife, mimar ve mühendislerden oluşan sektör profesyonellerine de geniş tasarım seçeneği sunmaktadır. Doğru altyapı, doğru proje, doğru üretim ve uygulamalar için tüm sektörel dinamikleri harekete geçirerek müşteri memnuniyetini esas alan Steelife, mimarlar, mühendisler, yatırımcılar ve proje geliştiricilerden konut sahibi adaylarına varan geniş müşteri kitlesine üretimde kullanılan teknolojiden yalıtıma, konfordan satış sonrası hizmetlere kadar her aşamada güvence vermektedir” diye konuştu.

Türkiye’de 10 milyon konutun yıkılmasının planlandığı kentsel dönüşüm süreci başladı

6 Haziran 2012 Çarşamba

Bomonti Time'ı Mourinho tanıttı

Bomonti Time'ı Mourinho tanıttıBomonti Time'ı Mourinho tanıttı

Real Madrid’in ünlü teknik direktörü Jose Mourinho Sinpaş GYO’nun Sürdürülebilir Başarı için Liderlik Konferansı’nda başarısının sırlarını anlattı.“ Takımda dengeyi iyi kurar, oyuncularımı dinler, son kararı ben veririm” diyen Mourinho, Sinpaş’ın Bomonti Time projesini de tanıttı. Sürdürülebilir Başarı için Liderlik Konferansı'nın bu yılki konuğu Real Madrid futbol kulübünün hocası ve dünyanın en tanınmış teknik direktörü Jose Mourinho oldu. Geçen hafta Çırağan Kempinski Hotel'de gerçekleştirilen konferansa katılan Mourinho, başarısının sırlarını katılımcılarla paylaştı. Mourinho ayrıca Sinpaş GYO'nun Bomonti'de yapacağı ve şehrin ikon projesi olması hedeflenen Bomonti Time Residence'ın da tanıtımını yaptı. Mourinho'nun tanıttığı Bomonti Time, 48 kattan oluşuyor. Projenin katında özel suitler, bir katında penthouse yer alıyor. Ayrıca 20-25 home ofise de yer verilecek. Çelik, projenin en üst katında ise ise Gentleman Club adını verdikleri, sadece projeki ev sahiplerinin yararlanabileceği bir kulübe de yer vereceklerimi söyledi. Projede ayrıca İzzet Çapa'nın işleteceği iki restoran da bulunacak. "Oyunun kurallarını iyi hazırlarım" Konferansta liderlik sırlarını da katılımcılarla paylaşan Mourinho, deneyimlerinin kendisini dengeli bir insan olmaya yönlendirdiğini söyleyerek sporda lider bir isimde olmasındaki en önemli faktörü dengeyi sağlamakta bulduğunu anlattı. Futbolcularıyla maç sonrasında değerlendirme yaparken onların kişiliklerine uygun yorumlar yaptığını ve demoralize etmek yerine hırsa kazandırmaya ittiğini söyleyen Mourinho, konferans sonunda Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik'in de sorularını yanıtladı. Çelik'in "Biz şirketlerin başındaki insanlar olarak kendi kararlarımızı alıyoruz. Siz ise futbolcularla yönetim kurulu ve kulüp başkanları arasında kalıyorsunuz? Bunun zorlukları nedir? sorusunu "Bir patronun yönettiği (Chelsea'yi kasteterek) takımlarda da çalıştım. Çok patronlu olanlarla da... Ben dersime çok iyi çalışırım. Oyunun kurallarını çok iyi hazırlarım. Kafamda hiçbir şüphe kalmaz, kulübe projemi sunarım. Şüpheye yer bırakmam. Beğenirlerse kontratı imzalarım. Bu ilişki ancak bu şekilde sorunsuz yürür" diyerek liderlik sırrını anlattı. Çelik, ünlü teknik direktöre çalıştığı ülkelerde kültürel özelliklerin de liderliği nasıl etkilediğini de sordu. Mourinho, "En önemlisi içinde bulunduğu ülkeyi iyi anlamaktır. İtalya'da kazanmak için yapılacak şeylerle İngiltere'de kazanmak için yapılacak şeyler aynı değildir" diyerek iyi bir liderin bulunduğu ortama göre karar almasının önemine de değindi.Mourinho, başarının sırrını "Karşımdakileri dinlerim ama son karar benim kararım olur" diyerek özetledi. GS'ye gel, penthouse'muzda kal teklifi

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bomonti Time projesini tanıtan Mourinho'ya "Galatasaray'a gel, penthousemuzda kal" önerisine "Takımın bana ihtiyacı yok. Terim çok başarılı" diye cevap verdi.

Bomonti Time'ı Mourinho tanıttı