27 Nisan 2012 Cuma

Eroğlu Gayrimenkul, Akkom Ofis Park'tan sonra iş dünyasının yeni merkezi Kağıthane'de Ofishane'yi hayata geçiriyor.

Eroğlu Gayrimenkul, Akkom Ofis Park'tan sonra iş dünyasının yeni merkezi Kağıthane'de Ofishane'yi hayata geçiriyor.Her ofise kat bahçesi
Eroğlu Gayrimenkul, Akkom Ofis Park'tan sonra iş dünyasının yeni merkezi Kağıthane'de Ofishane'yi hayata geçiriyor.

Şirketin Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer, Ofishane'yi 2012 yılının Temmuz ayında teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi. 2011'de yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım yapan Eroğlu Gayrimenkul, bu yıl yeni projeyle bu rakamı 3,2 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor. Şirket, karma kullanımlı ve konut projelerine ek olarak ticari projelerle de ilgileniyor. Şirketin bu çerçevede yürüttüğü Kağıthane'deki Ofishane'nin inşaatı devam ediyor. Kuzeybatı&Colliers International tarafından kiralanan Ofishane, TEM, E-5 ve Dolmabahçe-Bomonti tünel projesine olan yakınlığı, raylı ulaşım hatlarına ulaşım kolaylığı ile dikkat çekiyor. Toplam 33 bin metrekare kiralanabilir alanın bulunduğu projenin 21 bin metrekaresi ofis, 12 bin metrekaresi ise Bauhaus'un da hizmet vereceği perakende alanları olarak planlanıyor. Bauhaus, mayıs ayında hizmete açılacak.

Projede yer alacak ofislerin tamamında, çalışanların mola sürelerinde nefes almalarını ve günlerini daha verimli kullanmalarını sağlayacak kat bahçeleri bulunuyor. Ayrıca ofislere ayrılmış yaklaşık 300 araçlık kapalı otopark kapasitesine sahip. TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan ve yatırım bedeli 120 milyon lira olan projeyi temmuz ayında teslim etmeyi planladıklarını belirten Eroğlu Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Kızılsencer, "Ofishane, konum itibarıyla çok avantajlı. Avrupa bölgesi merkezi iş alanına son derece yakın olması ve gelişime açık olması açısından, ofis kullanıcılarının Kağıthane'ye ve bölgenin gelişimine katkıda bulunacak olmasından dikkat çekiyor." dedi.

Eroğlu Grubu'nun tekstil ile başlayan, yaklaşık 30 yıla varan ticari geçmişine dayalı bilgi ve deneyimi üzerine kurulu Eroğlu Gayrimenkul, konut, alışveriş merkezi ve ticari gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar İstanbul Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kâğıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe ile Tekirdağ, Antalya ve Bursa'da projeler geliştiren Eroğlu Gayrimenkul'ün gerçekleştirdiği ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediği projelerin toplam büyüklüğü milyon metrekareyi buluyor. 2008'de açılan ve Hollandalı Corio tarafından satın alınan TekiraAVM'nin iş geliştirme ve inşaat süreçlerini yöneten, 2009'da Ümraniye Akkom Ofis Park projesini hayata geçiren Eroğlu Gayrimenkul, 2010'da ise Oksizen Konakları'nın daire teslimlerini yaptı ve İstanbul Lounge projesine imza attı. Şirket geçen sene konut alanında İstanbul Lounge-2, Yenimoda Evleri, Florya Ekşinar Konakları ve Bursa HarmonyTowers projelerinin yanı sıra; karma kullanım projesi Platform Merter, ofis projesi KağıthaneOfishane ve Antalya Ticari projesine başladı. EKONOMİ SERVİSİ-Zaman

Eroğlu Gayrimenkul, Akkom Ofis Park'tan sonra iş dünyasının yeni merkezi Kağıthane'de Ofishane'yi hayata geçiriyor.

Dragos'ta Doğa Elements 290 Bin TL ye

Dragos'ta Doğa Elements 290 Bin TL yeDragos'ta Doğa Elements 290 Bin TL ye
Dragos'ta Doğa Gayrimenkul tarafından mayıs ayında hayata geçirilecek Doğa Elements projesi, Doğanın dört elementini simgeleyen kuleden oluşan Doğa Elements projesi Emlak ve Gayrimenkul Yatırımcısın Dikkatini çekiyor.
Doğa Gayrimenkul güvencesiyle hayata geçiriliyor. Mayıs ayında inşaatına başlanacak olan Doğanın dört elementini simgeleyen kuleden oluşan Doğa Elements projede dairelerin fiyatları 290 bin liradan başlıyor. Hem deniz ve adalar manzaralı, hem akıllı bina özelliği hemde lüks ve konforuyla fark yaratıyor.
Standart Daire, Dubleks Daire ve Loft Daire seçenekleri Bulunan Doğa Elements Dragos ‘ta +1'den 3+1're, kadar176 adet farklı konut seçeneği sunan Doğa Elements projesinde daire metrekareleri ise 61 m2 ile 139 metrekare arasında değişen seçenekleri ile. Doğanın dört elementini simgeleyen Doğa Elements Dragos'ta daire fiyatları 290 Bin TL ile milyon 30 bin lira arasında değişen rakamlarla satılıyor.
2014 Mayıs ayında teslim edilecek. Doğa Elements. projesi sosyal yaşam. Özelliklerinde ise, fitness center, kapalı yüzme havuzu, spa merkezi, sauna, buhar odası, masaj odası, çocuk oyun odası, bakım odası, bilardo, masa tenisi, oyun makineleri bölümü, lounge, Arts&Crafts odası, Business lonuge, toplantı salonları, cafe, açık yüzme havuzu ile çocuk havuzu, snack bar, spor sahası, çocuk oyun alanı, dinlenme ve toplanma alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş parkuru, koşu parkuru, bisiklet park alanı, pilates, yoga, kültürfizik alanı, köpek dolaştırma alanları, hobby ve renk bahçesi, 210 araçlık otopark, 24 saat özel güvenlik hizmetleri bulunan Doğa Elements projesinde yaşam çok kolay olacak.


Doğa Elements İletişim
0 216 441 03 03

Dragos'ta Doğa Elements 290 Bin TL ye

26 Nisan 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2-B yasasını onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2-B yasasını onayladı.Cumhurbaşkanı'ndan 2-B'ye onay çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2-B yasasını onayladı.

Kamuoyunda 2-B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını öngören yasa onaylandı.

Yasa yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

"Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun", orman niteliğini kaybetmiş yerlerin doğrudan hak sahiplerine satışını düzenliyor.

2-B'LER YÜZDE 30 İNDİRİMLE SATILACAK

2-B arazileri rayiç bedelin yüzde 70'i ile satılacak.
Bu, değeri üzerinden yüzde 30 indirim anlamına geliyor.
Satış bedelini peşin olarak ödeyen hak sahiplerine yüzde 20, yarısını peşin ödeyen hak sahiplerine ise yüzde 10 indirim yapılacak.
Taksitli satışlara gelince.
Belediye ve mücavir alan içindeki arazilere yılda taksit, dışındakilere yılda taksit yapılacak.

2-B'LERE BAŞVURU

Kanun yürürlüğe girmeden önceki hak sahipleri ay içinde, yürürlüğe girdikten sonrakiler ise ay içinde başvuruda bulunacak.
Başvuru bedelleri de yerin konumuna göre bin ya da bin lira olacak.
Satış işlemleri, başvuru süresinin bitiminden itibaren ay içinde sonuçlandırılacak.

EN ÇOK ARAZİ MARMARA, EGE VE AKDENİZ'DE
2-B arazileri en çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunuyor.
İstanbul'da en büyük payı Beykoz, Çatalca, Şile ve Silivri alıyor.
2-B kapsamında yaklaşık 410 bin hektar alan var.
Bu alanın, kamu binaları çıkarıldığında kalan 300 bin hektarlık bölümünün satılması öngörülüyor.

YARGIDAKİ SORUNLAR GİDERİLECEK
Yasayla, vatandaş ile devletin karşı karşıya gelmesine neden olan sorunlar giderilecek.
Geçmişte, 2-B şerhi düşülerek tapusu iptal edilmiş vatandaşlar, tapularına kavuşacak.
Orman sınırları dışına çıkarma işlemi sonucunda mahkemelik olanlar ile de ihtilaflar çözülebilecek. İnternet havadis

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2-B yasasını onayladı.

25 Nisan 2012 Çarşamba

Şirketlerde yeni trend: Sanal ofis

Şirketlerde yeni trend: Sanal ofisŞirketlerde yeni trend: Sanal ofis

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, girişimciler için yeni bir trendin de tetikleyicisi oldu. Kiralama, kırtasiye, sekretarya gibi masraflardan kurtulmak isteyen küçük işletmeler, ‘sanal ofis’e yöneldi. Dünyanın en büyük esnek çalışma alanı sağlayıcısı Regus’un verilerine göre, Türkiye’de de sanal ofis hizmetlerine yönelik talep 2012’de bir önceki döneme göre yüzde 25 oranında arttı.

İş kurmak ya da işini büyütmek isteyen şirketlerin, artık özel bir ofis kurmalarına gerek kalmadı. Sanal ofislerde ihtiyaca göre kontratlar yapılabiliyor. İsteyen sabit bir oda, isteyen toplantı odası hizmeti alabiliyor. Özellikle küçük işletmelerin sanal ofisleri seçmesinin nedenleri arasında geleneksel, pahalı kiralara bağlı kalmamak, resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmekten kurtularak en iyi yaptıkları işe odaklanmak gibi avantajlar var.

İyi bir iş adresi ve kusursuz toplantı odalarıyla profesyonel bir imaj yansıtma isteğine de imkan sağlayan sanal ofisler, işletmeleri boş duran ofis alanlarından kurtarıyor.

Girişimcileri depozito, altyapı, dekorasyon gibi önemli giderlerden de kurtaran sanal ofisler, yeni ofis açma gibi büyüme adımlarının ihtiyatlı bir şekilde atılmasına da imkan veriyor. Ayrıca ev-ofislerin neden olduğu verim ve imaj kayıplarını da ortadan kaldırıyor.

Dünyada esnek ofis hizmeti veren Regus, Türkiye’de de kiralama, kırtasiye, resepsiyon maliyetlerinden kurtulmak isteyen şirketlere hizmet veriyor. Regus’un sunduğu hizmetler arasında, şirketler kırtasiye eşyalarında kullanılacak bir iş adresi, şirkete özgü yerel telefon numarası ve aramalara cevap verecek bir resepsiyon görevlisi, postaları alma ve ulaştırma, özel ofislere veya toplantı odalarına erişim yer alıyor.

Dünyada sanal ofislere sahip olan ve Türkiye’de de bu imkanı sunan Regus’tan sanal ofis kiralayanlar, isterlerse ofislerini kalıcı bir düzende, isterlerse gerçek bir ofise geçmeden önceki ara durak olarak kullanıyor.

Risk azalıyor

Regus’un Balkanlar, Orta ve Doğu Avrupa’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Garry Gurtler, Avro Bölgesi’nde yakın zamanda yaşanan ekonomik gelişmeler ve Avro'nun geleceğine yönelik devam eden spekülasyonların, yerel ekonomiler üzerinde dünya genelinde doğrudan bir etki yarattığını söylüyor. Şirketlerin yaşanan kriz ortamında maliyetlerine dikkat etmek zorunda olduğunu belirten Gurtler, “Sanal ofisler personelin bulunduğu bir ofisin tüm avantajlarını sağlamanın yanı sıra, genişleme ve girişimcilik için gereken esnekliği de sunuyor. Üstelik gerçek bir ofis kurmak için gereken harcama, risk ve yönetim zamanına gerek olmadan” diyor.

Sanal ofis kullanan firmalardan biri olan Ceviz Bilgi Teknolojileri’nde iş geliştirmeden sorumlu İlter Baykam da şunları söylüyor:

“Başlangıçta ofis kurmak çok zor, pahalı ve belki de imkansız görünüyordu. Personelimizin tamamının farklı çalışma yöntemleri ve vasıtaları vardı, ayrıca gerçek bir ofise çok fazla para ödemek istemiyorduk, dolayısıyla resmi olarak bir ofis kurmaya gerek kalmadan, müşteriler ve diğer konuklarla görüşebileceğimiz bir irtibat noktasına sahip olmak için Regus’u kullanmaya karar verdik. Biz işimizin temeline odaklandık ve geri kalanını Regus’a bıraktık.”

Şirketler Neden Sanal Ofise Yöneliyor?

Küçük işletmelerin çalışma alanlarını yönetme yollarındaki davranış değişikliğinde temel neden rol oynuyor:

1. Özgürlük: Geleneksel, pahalı kiralara bağlı kalmamak.

2. Odaklanma: İşletmeler en iyi yaptıkları işe odaklanmak istiyor. Resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmek zaman kaybına neden oluyor.

3. İmaj: İyi bir iş adresi ve kusursuz toplantı odaları ile profesyonel bir imaj yansıtma isteği.

4. Gereksiz Masrafları Kesme: Boş duran ofis alanına veya video konferansın mümkün olabileceği yerde yolculuklara para harcamamak.

5. Tedbirli Büyüme: Girişimcileri depozit, altyapı, dekorasyon gibi önemli giderlerden kurtaran sanal ofisler yeni ofis açma gibi büyüme adımlarının ihtiyatlı birşekilde atılmasına da olanak veriyor.

6. Ağ Oluşturma: Evden çalışmak maliyetten tasarruf sağlasa da soyutlanmanıza neden olabilir. Dolayısıyla insanlar iş salonlarında çalışmaya yöneliyor.

Regus Hakkında:

Regus, tam donanımlı ofislerden profesyonel toplantı odalarına, iş salonlarından dünyanın en büyük video konferans stüdyolarına kadar çeşitli ürün ve hizmetler sunan dünyanın en büyük esnek çalışma alanı çözümleri sağlayıcısıdır. Günde 1.000.000'a yakın müşteri, 95 ülkede 550 şehirde 1.200 farklı adrese yayılmış olan Regus olanaklarından faydalanarak istedikleri yerde, istedikleri zaman ve istedikleri şekilde çalışabiliyor. Ofis ve çalışma alanı gereksinimlerini Regus aracılığıyla karşılayarak esas işlerine odaklanma avantajını yakalayan yüz binlerce küçük ve orta ölçekli şirketin yanı sıra Google, GlaxoSmithKline ve Nokia gibi büyük ölçekli küresel şirket ve markalar da Regus’un hizmetlerinden faydalanıyor. Regus, Türkiye’de 5’i İstanbul’da 1’i Ankara’da olmak üzere toplam ofisten hizmet sunuyor. 1989 yılında Belçika'nın Brüksel şehrinde kurulan ve Merkez Ofisi Lüksemburg'da bulunan Regus, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için www.regus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şirketlerde yeni trend: Sanal ofis

Varyap'tan Etiler'e felsefeli dönüşüm

Varyap'tan Etiler'e felsefeli dönüşümVaryap'tan Etiler'e felsefeli dönüşüm
Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Etiler'deki Narin Sitesi'nin kentsel dönüşümü ile ciddi olarak ilgilendiklerini ve ciddi aşamaya geldiklerini belirterek 'İstanbul'a katma değer yaratacak bir proje düşünüyoruz. İçinde ofislerin de yer aldığı konut ağırlıklı lüks bir proje olacak' dedi.

Doğu Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’nin ilk projesi Metropol'u Gap İnşaat ortak girişimi ile 1,5 milyar TL yatırımla inşa edecek Varyap, 2012'de büyük bir halka arz planının çalışmalarını sürdürüyor.

Gayrimenkule yatırım yapan yabancı fonlardan teklifler alan ve uluslararası lansman öncesi Avrupa'nın en yüksek binası ve Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezini barındıracak Metropol Projesi'nde sınırlı miktarda yabancılara satış yapan Varyap, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ile tüm projeleri genelinde yabancılara yaptıkları satışın yüzde 7'den yüzde 30'a kadar çıkmasını ve cirodaki payın 80 milyon TL'den 300-400 milyon TL'ye artacağını öngörüyor.

Kanada'dan Çin'e kadar farklı ülkelerden talep aldıklarını, özellikle de Güney kore'den ciddi bir talep olduğunu ifade eden Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, ntvmsnbc.com'a verdiği röportajda Anadolu Yakası'ndaki etkinliklerini Avrupa Yakası'na da taşımak istediklerini ve şehrin merkezine lüks konut projeleri inşa etmek istediklerini açıkladı.

Varlıbaş; "Etiler'i merkez alırsak ilgilendiğimiz kentsel dönüşüm bölgesi var. Özellikle Etiler Narin Sitesi'nin kentsel dönüşümü ile ciddi olarak ilgileniyoruz, ciddi aşamaya da geldik. İstanbul'un en değerli bölgelerinden ve en köklü yerleşim yerlerinden biri. Umut ediyoruz ki bizim felsemizde İstanbul'a katma değer yaratacak bir proje gerçekleştirebiliriz. Konut ağırlıklı bir proje olacak. İçinde ofisler de yer alabilir" dedi.

METROPOL İSTANBUL'DA %40 ORANINDA SATIŞ
Ataşehir'deki dönüşümün boyutları ne olacak?
"Ataşehir, İstanbul'un önemli bölgelerinden biri. 2004 yılından bu yana özellikle Batı Ataşehir'i şekillendiren firmalardan biriyiz. Bugüne kadar 10 bin kişinin yaşadığı küçük çaplı kasabalar üretmiş gibiyiz. Varyap Meridien ise standartları çok daha öteye taşıdı. 1500 adet konut ve iş merkezi, sosyal olanaklar, kurumsal firmaların genel müdürlükleri ile karma ve güzel bir yaşam oluştu. Finans Merkezi Projesi'nin de Meridien'in karşısında yer alması, projeye olan talebi arttırdı.

Finans Merkezi'nin hayata geçmesi ile 30 bin çalışan bölgede olacak. Bu da hem sosyal hayatın hem de konut sektörünün daha güzel olacağını gösteriyor. Zaten bu düşünceden yola çıkarak Metropol İstanbul'a başladık. Ocak ayında lansmanını yaptığımız projenin satışa sunduğumuz ünitelerin %40'lık bölümü kısa sürede satıldı. Satışlar devam ediyor. Ataşehir'de yıl içinde dev proje yaptık. GAP İnşaat ortak girişimi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Metropol İstanbul ise uluslararası çapta bir proje olacak. Avrupa'nın en yüksek binası içinde yer alacak, altında ise Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi inşa edilecek. 750 bin metrekare inşaat alanı var. 400 metre uzunluğunda bir cadde de yarattık. Hem ofis, hem otel, hem alışveriş hem de konuttan oluşan Türkiye'nin en büyük karma projesi olacak ve Finans Merkezi sınırları içinde yer alacak."

Yeşil bir proje olacak, değil mi?
"2008'den bu yana inşa ettiğimiz her konut projesi yeşil olacak diye topluma söz verdik. Bu sözümüzün arkasındayız. Gerçekleştirdiğimiz tüm projeler yeşil özelliklerine sahip. Bu doğrultuda Varyap Pendik ofis projesi, Türkiye'nin ilk yeşil konut projesi Varyap Meridien, Metropol İstanbul projemiz ve gündemimiz de olan Finans Merkezi projesi sınırları içindeki iş merkezimiz ve yine Ataşehir'de inşa edeceğimiz yaşam merkezi projelerimizin hepsi gerçek yeşil binalar olacak."

MÜTEKABİLİYET İLE CİRODAKİ PAY %30'A ÇIKACAK

%7 oranında yabancılara satışınız var ve 868 milyon TL'lik 2011 cironuzun yaklaşık 80 milyon TL'lik kısmını oluşturuyor. Mütekabiliyet Yasası ile beklentiniz nedir?
"Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ile bu oranın %30'lara kadar çıkmasını ve Varyap cirosunun yüzde 30'lık kısmını oluşturmasını, yani 300-400 milyon TL tutar değerinde gerçekleşmesini ve her yıl bu oranda artacağını öngörüyoruz.

Yasa henüz çıkmamışken dahi birçok gayrimenkule yatırım yapan yabancı fon hem arsa hem projelere ortak olmak için Türkiye'ye akın etmiş durumda. Varyap'a da çok teklif geliyor. Bu da gösteriyor ki yasanın çıkması ile gayrimenkule yatırım yapan yabancı fonlarla yapılacak işbirlikleri ve ortaklıklar, yabancılara konut satışında da artışa neden olacak."

Hangi ülkelerden talep alıyorsunuz?
"Varyap Meridien için ağırlıklı olarak Rusya ve Ortadoğu ülkeleri. Buna Güney Kore'yi de ekleyebiliriz, ciddi bir talep var. Genel olarak ise Kanada ve Çin'in de aralarında yer aldığı 20'ye yakın ülkeden talep alıyoruz."

Diğer projelerinizde yabancıya satış ne oranda?
"Metropol Projesi'nin daha yurtdışı lansmanı yapılmadı. Yabancıya yapılmış satış var ama sınırlı miktarda. Yasayı bekliyoruz. Yasanın çıkması ile projenin uluslararası lansmanını gerçekleştireceğiz. Ciddi miktarlarda talep olacağını öngörüyoruz."

Varyap hep büyük projeler gerçekleştiriyor. Çağlayan'daki Adalat Sarayı, Seyrantepe Spor Kompleksi ve Ataşehir'deki projeleriniz. Başka büyük projeler neler olacak?
"Kamuya taahhüt projelerinde aktifiz. Büyük projeler hedefliyoruz. Kamu otoriteleri ciddi projeler ortaya koydukça biz, bu projelere talibiz. Önümüzdeki dönemde bunların neler olacağını birlikte göreceğiz. Gayrimenkul alanında ise Anadolu Yakası'ndaki etkinliğimizi ve yüksek pazar payımızı Avrupa Yakası'na da taşımak istiyoruz. Projelerimizin hepsi büyük yatırımlar. Metropol İstanbul projesi, milyar dolarlık bir proje. Meridien öyle. Finans Merkezi'nde yeni başlayacağımız bir projemiz var. Onu da 2012'de master plan çalışmaları tamamlandıktan sonra hayata geçireceğiz. Avrupa Yakası'nda ise şehrin merkezinde lüks konut projelerimiz olacak. Etiler'i merkez alırsak ilgilendiğimiz kentsel dönüşüm bölgesi var. Emlak Konut'un ihaleye çıkaracağı, hasılat paylaşımlı birkaç konut projesi var. Onları da hedefliyoruz."

Özellikle ilgilendiğiniz bir proje var mı?
"Narin Sitesi'nin kentsel dönüşümü ile ciddi olarak ilgileniyoruz, ciddi aşamaya da geldik. İstanbul'un en değerli bölgelerinden ve en köklü yerleşim yerlerinden biri. Umut ediyoruz ki bizim felsemizde İstanbul'a katma değer yaratacak bir proje gerçekleştirebiliriz. Konut ağırlıklı bir proje olacak. İçinde ofiler de yer alabilir."

HALKA ARZDA DOĞRU ZAMANI BEKLİYORUZ

Diğer ilçelerle ilgileniyor musunuz?
"Birçok dönüşüm projesine bakıyoruz. Ancak kat mülkiyeti yasası netleşince projeleri realize eder duruma geleceğiz. Kurumsal bir firmayız, özellikle de insan kaynağımızla. Bağımsız denetimden geçmemiz çok önemli. JCR Eurasia Rating, Varyap'ı yatırım yapılabilir seviyede değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu 'BBB' görünümünü ise 'Stabil' olarak belirledi. İnşaat sektöründe bir ilki gerçekleştirdik. Bu; bizi, sermaye piyaları ile buluşturmaya getirdi. 2012'de halka arz yapacağız. Onun çalışmaları ve görüşmeleri içerisindeyiz, doğru zamanı bekliyoruz."

2012'de Varyap ne kadar büyüyecek?
"2011'deki büyümemiz yüzde 34,42. Türkiye'nin yüzde 8'lik büyümesini referans alırsak yüksek bir rakam. 2012'de ise yüzde 38'lik bir büyüme olacağını öngörüyoruz. Bu artı, eksi oynayabilir. En azından yüzde 30 olacağını öngörüyoruz. Türkiye'ye olan güven çok yüksek, müşteri ve yatırımcıların güveni de çok yüksek. Bu da bizi çok motive ediyor."

2012 için karlılık beklentiniz nedir?
"2010 yüzde 46, 2011'de yüzde 28'di. Artıp, azalabilir ama 2012'de de yüzde 30'larda bir karlılık bekliyoruz." ... Seçil Başkaya ntvmsnbc

Varyap'tan Etiler'e felsefeli dönüşüm

24 Nisan 2012 Salı

Makrom City’de daire fiyatları, 74 bin 500 ile 163 bin lira arasında

Makrom City’de daire fiyatları, 74 bin 500 ile 163 bin lira arasında Makrom Yapı’nın İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği Makrom City’de 55 metrekare ile 140 metrekare arasında 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunan Makrom City’de daire fiyatları, 74 bin 500 ile 163 bin lira arasında satılan Makrom City’de Projeden 27 bin 500 lira peşinat ve 24 ay boyunca 950 lira taksit ödeyerek ev sahibi olma fırsatı sunuyor.


Satış ofisi: 0212 450 19 91
Web: www.makromcity.com

Makrom City’de daire fiyatları, 74 bin 500 ile 163 bin lira arasında

16 Nisan 2012 Pazartesi

Adlon’dan yüzde 35 indirimle 135 bin TL’ye residence fırsatı!

Adlon’dan yüzde 35 indirimle 135 bin TL’ye residence fırsatı!BB GROUP’TAN BODRUM’DA KAZANDIRAN YATIRIM FIRSATI

Adlon’dan yüzde 35 indirimle 135 bin TL’ye residence fırsatı!

Yapı sektöründe Alman kalite ve normlarını Türkiye’ye taşıyan BB Group Homes, Bodrum’daki projesi Adlon Residence’da ilkbahara özel fiyatlarla büyük bir yatırım fırsatı sunuyor. Temmuz ayında projenin bitimi ile fiyatları 215 bin TL’ye yükselecek olan 1+1 daireler, yaza girmeden erken alım avantajı ile 80 bin TL indirimle 135 bin TL’ye yeni sahiplerini bulacak.

Bodrum'un yeşillikler içindeki Tuzla Koyu mevkiinde yer alan Adlon Residence, prim potansiyeli yüksek bir proje. Ekim 2011’de 99 bin TL’lik lansman fiyatlarıyla Adlon Residence’dan ev sahibi olanlar, şimdiden ayda yüzde 35 prim kazandı. Adlon Residence’da, 135 bin TL’den başlayan fiyatlar ve uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmak için acele etmek gerekiyor. Çünkü kampanya kısa bir süre ve sınırlı sayıda konut için geçerli.

İlk etabın Haziran 2012’de, ikinci etabın ise Haziran 2013’te teslim edileceği Adlon Residence, 57 ve 132 metrekare aralığında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 17 ikiz blokta 204 daire ve 15 müstakil konuttan oluşuyor. BB Group Homes Genel Müdürü Bülent Baylav, Adlon Residence’dan konut sahibi olanların Bodrum’da ayrıcalıklı bir yaşama adım atacağının altını çiziyor.

Adlon Residence, Güvercinlik mevkiine 1,5 km, Boğaziçi köyüne km, havaalanına ise 12 km mesafede bulunuyor. Adlon Residence, sosyal yaşam alanları, concierge hizmetleri ve business center ile konut sakinlerine lüks ve ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.

Her ihtiyacınızı karşılayan concierge hizmetleri

Adlon Residence, concierge hizmetleri ile konut sahiplerine ayrıcalıklı bir yaşam vaat ediyor. Konut sakinlerinin tüm ihtiyaçlarında kişisel asistanlık hizmeti veriliyor. Concierge hizmetleri ile havaalanında karşılanma, shuttle, günlük kişisel alışveriş, kuru temizleme, bagaj taşıma, yol durumunu, adres bilgisi, sinema seansları, restoran rezervasyonu, golf organizasyonu, gezi ve tur önerileri ve rezervasyonu, veteriner danışmanlığı ve özel şoför hizmeti gibi her konuda hizmet veriyor.

Ayrıcalıklı sosyal yaşam alanları ve SPA keyfi…

Adlon Residence’ın sosyal alanları içinde golf sahası, fitness, aerobik, basketbol, voleybol, tenis, golf, havuz ve yüzme alanları yer alıyor. Çocuk havuzu, açık yarı olimpik büyük havuzu, tüm hava şartlarına uygun kapalı havuzu ve ayrıca her bloğun önünde özel havuzu bulunuyor. Adlon Residence, uzun güzel sahilinde ya da projedeki konut sakinlerine özel deniz beach iskelesinde, sadece Adlon sakinlerine özel olanaklarıyla eğlenceli vakit geçirmeyi vaat ediyor. Adlon Residence Mini Kulüp’ün eğitimli ekibi, çocuk parkı, çocuk havuzu ve çocuk oyun odası ile çocuklara doyasıya eğlenmenin keyfini yaşatıyor.

Özenle tasarlanan Adlon Residence SPA Merkezi’nde; buhar odasından saunaya, masajlardan canlandırıcı yüz tedavilerine kadar çok çeşitli hizmetler bir arada sunuluyor. SPA Merkezi’nin içinde ayrıca ısıtmalı kapalı yüzme havuzu yer alıyor.

Adlon Residence’a 444 25 94 numaralı telefondan ya da www.adlonresidence.com internet adresinden ulaşmak mümkün.

Adlon’dan yüzde 35 indirimle 135 bin TL’ye residence fırsatı!

13 Nisan 2012 Cuma

Kalitenin adı Dome Residence Eylül 2012'de teslim

Kalitenin adı Dome Residence Eylül 2012'de teslimButik residence projesi Dome Residence, özgün ve çarpıcı mimarisinin yanı sıra üstün malzeme kalitesi ve titiz işçiliğiyle de fark yaratıyor

Kalitenin adı Dome Residence Eylül 2012'de teslim

Butik residence olma özelliğiyle kalite çıtasını yükselten Dome Residence, ayrıntıları titizlikle tasarlanmış özgün mimarisinin yanı sıra malzeme ve işçilik kalitesiyle de sakinlerini ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyor.

"Kalitenin ismi değişti...Dome Residence" sloganıyla projesini ve inşasını Taşbina'nın üstlendiği, Dome Residence Projesi'nde, 1+1 ve 1+1 kat bahçeli olarak planlanmış 84 lüks daire yer alıyor. Konsept olarak benzerlerinden çok farklı dış cephesi, modern ve estetik anlayışın hakim olduğu mimarisi, tamamen 1. sınıf malzemelerin kullanıldığı iç dekorasyonu ve 24 saat resepsiyon hizmetiyle Dome Residence eşsiz bir yaşam alanı olarak öne çıkıyor.

Dairelerde malzemeler ve işçilik 1. sınıf

Dome Residence'ın daireleri, kullanılan malzemenin kalitesi ve nitelikli işçiliğiyle en küçük ayrıntıların dahi titizlikle irdelendiği bir bütünlüğü sunuyor. Tüm ıslak zeminlerin 1. sınıf mermer kaplama olduğu Dome Residence daireleri; iç ve dış kapılarda 1. sınıf ithal masif lake kapı, mutfaklarda 1. sınıf akrilik kaplama ve granit tezgah, duvarlarda saten alçı ve saten boya, 1. sınıf ısı camlı PVC doğrama, banyolarda 1. sınıf cam kabinli mermer duş teknesi ve İLoft görüntülü telefon sistemi gibi özelliklere sahip bulunuyor. Özgün mimari tasarım

Dome Residence'ın girişindeki yüksek tavanlı lobby alanı projenin ayrıcalıklı özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Kapalı otopark, her kata özel panoramik asansör, 1. sınıf mutfak ve ankastre ürünler, oturma ve yatak odalarında TV, uydu ve internet bağlantısı, açık yüzme havuzu, her bloğa ayrı fitness ve sauna projenin diğer çarpıcı özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Dome Residence'daki her iki kulenin tepesinde projeye ismini veren 360 derece panoramik manzaralı iki kubbe bulunuyor. Geleneksel mimari yaklaşımın modern bir yorumu olarak nitelendirilen kubbeler, fitness ve sauna olarak hizmet verecek. Proje tamamlandığında ise Çekmeköy Bölgesi'nde "butik residence" tarzında tasarlanmış eşsiz bir yaşam alanı oluşacak.

Taşbina -İnşaat sektörü ve taahhüt alanında yenilikçi teknolojilerin kullanıldığı uzun vadeli iş programları, etkin kurumsal organizasyonu ve yoğun çalışma temposuyla adını duyurmayı başaran Taşbina, Dome Residence gibi iddialı bir projeye imza atarak faaliyet alanlarındaki mesleki birikimini yapı sektörüne de taşıyor. Planlı ve istikrarlı büyüme politikasıyla, inşaat sektöründe yan sanayi ve hizmet dalları oluşturarak geniş bir faaliyet yelpazesinde hizmet sunmaya devam eden Taşbina, kurumsallaşmış yapısı ve gelişmelere hakim uzman kadrosuyla dünya standartlarında hizmet sunuyor. Yeni teknolojileri uygulamaya alan ve sektörel normların gelişmesine katkı sağlayarak öncü firmalar arasında yerini alan Taşbina, ISO 9001 Kalite ve Güvence Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip bulunuyor.

Kalitenin adı Dome Residence Eylül 2012'de teslim

11 Nisan 2012 Çarşamba

SUR YAPI GÜNEŞLİ PROJESİ’NDE LANSMAN ÖNCESİ SATIŞLARA BAŞLADI.

SUR YAPI GÜNEŞLİ PROJESİ’NDE LANSMAN ÖNCESİ SATIŞLARA BAŞLADI.SUR YAPI GÜNEŞLİ PROJESİ’NDE LANSMAN ÖNCESİ SATIŞLARA BAŞLADI.
Atatürk Havaalanı, TEM ve E-5 bağlantısına yakınlığı ve merkezi konumu ile İstanbul'un Yeni Maslak bölgesi olarak adlandırılan bölgede yeni bir projenin çalışmalarına başlayan Sur Yapı’nın sadece portföyündeki müşterilerine bildirimde bulunarak gerçekleştirdiği ön lansman oldukça ilgi gördü. Ön lansmanda konutların satış fiyatından %10 indirim yapılıyor, konutun bedeli peşin ödenirse ayrıca peşin indirimi ilave ediliyor. Ayrıca Sur Yapı bünyesinde 60 aya kadar da vadelendirme yapılıyor.

Artan konut ve alışveriş merkezi yatırımları ile kentsel dönüşüm merkezi olarak adlandırılan Güneşli ’deki projesi için “ İçerisinde oluşturduğumuz bulvarla çevre semtlerin nefes alacağı bir cazibe merkezi ve canlılık oluşturacak bir prestij noktası haline geleceğini düşünüyoruz.” diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas “Projemizin, tasarımında barındırdığı konut ve ticari işlevleri ile, dönüşümü kendi içinde başlatıp, çevre ve bölge gelişimine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Elmas, Güneşli ‘de yoğun ulaşım aksı Yalçın Koreş ve Mimar Sinan Caddeleri ‘ne cephesi olan projede farklı bir mimari anlayış ile bir kentsel dönüşüm örneği oluşturduklarını belirterek, proje içinde bu ana caddeyi birbirine bağlayan yaklaşık 230 metre uzunluğunda, içerisinde meydanların, sokakların, dükkânların olduğu bir bulvar inşa edeceklerini ifade etti. Mayıs ayında lansmana çıkacak olan 512 konut ve bir çarşı konseptinde hazırlanan proje, inşası devam eden Kirazlı-Aksaray ve Kirazlı Başakşehir Metro hatlarının kesişim noktası olan Kirazlı istasyonuna 1,5 km mesafededir.

SUR YAPI GÜNEŞLİ PROJESİ’NDE LANSMAN ÖNCESİ SATIŞLARA BAŞLADI.

10 Nisan 2012 Salı

Garage Simplicity'de Hemen Teslim 240 Bin Liraya

Garage Simplicity'de Hemen Teslim 240 Bin LirayaGarage Simplicity'de Hemen Teslim 240 Bin Liraya
Sancaktepe'de Garage İnşaat'ın Yapımını tamamladığı Garage Simplicity’de 240 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan Garage Simplicity’de 1+1 dairelerin tamamı satıldı.
7 blokta toplam 252 adet daire bulunan Garage Simplicity’de 1+1, 2+1, 3+1 ile 4+1 çatı Dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı ise 15 dakikalık uzaklıkta. Köprü ve çevre yollarına çabuk ve direkt bağlantılar ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Üstelik yeni metro hattına yaklaşık 400 yürüme mesafesinde. Siteye yakın otobüs durakları da ulaşım için iyi bir alternatif.


Tüm daireler ve teknik birimler arasında, kapalı sistem dahili telefon sistemi bulnuyor. Merkezi uydu TV sistemi ve her odada TV ve internet bağlantısı donanımları mevcut. Garage Simplicity İletişim

Garage İnşaat
Garaj Plaza, Necip Fazıl Çıkmazı No:10
Kavacık Beykoz 34813 İSTANBUL
T: 216 681 50 50 F: 216 681 50 51
E: info@garageinsaat.com Garage Simplicity Satış Ofisi
Sarıgazi Barajyolu Üzeri No. Sancaktepe İSTANBUL
T:216 526 61 72 pbx F:216 526 61 76
E: info@simplicitylife.com

Garage Simplicity'de Hemen Teslim 240 Bin Liraya

GAYRİMENKUL YATIRIMININ TAM ZAMANI

GAYRİMENKUL YATIRIMININ TAM ZAMANIProje Beyaz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun:

“GAYRİMENKUL YATIRIMININ TAM ZAMANI”

Proje Beyaz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, gayrimenkul sektöründe arz fazlası olduğunu belirterek, gayrimenkul almak veya yatırımı yapmak isteyenler için tam alım zamanı olduğunu söyledi. Müteahhit firmaların satış yapmakta zorlandığını vurgulayan Uzun, yabancılara mülk satışının önünün açılmasının piyasa da yeni alıcı kitlesinin oluşmasını sağlayacağını vurguladı. Gayrimenkul sektöründe 360 derece danışmanlık hizmeti sunan Proje Beyaz’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, özellikle 2008 ve 2009 yıllarında büyük satışların olduğu gayrimenkul sektöründe, arz fazlası oluşması nedeniyle şu anda alım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

O yıllarda minimum 7,5 yıllık kredi ile gayrimenkul alanların bile hala kredi ödemeye devam ettiğine dikkat çeken Uzun, “Sektörün altın çağını yaşadığı bu dönemde gayrimenkul ihtiyacı olanlar alım yaptılar. Bu nedenle özellikle son yılda yapılan projeler beklenen ilgiyi görmüyor. Müteahhit firmalar kendi finansman modellerini oluşturmaya, sıfır faizle kredi vermeye bile başladılar. Buna rağmen sektör zor günler geçiriyor. Piyasada yeniden hareketlenmenin başlaması için minimum yıl geçmesi gerekiyor. Bu nedenle gayrimenkul yatırımı yapmanın tam zamanı” dedi.

Yabancılara satış sektörü hareketlendirir

Gayrimenkul sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumun yabancılara mülk satışı ile ilgili tasarının yasalaşması ile aşılabileceğini anlatan Uzun,“ Yabancılara mülk satışının yasalaşması halinde özellikle finans ve gayrimenkul sektörüne yatırım yapmayı seven Rus ve Arap yatırımcılar Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yönelecektir. Bu da nitelikli gayrimenkul projelerinin satışının artmasını sağlayacaktır. Böylece piyasada bir rahatlama olacaktır. Aksi takdirde öz sermayesi güçlü olmayan firmalarda kriz çanlarının çalmaya başlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

GAYRİMENKUL YATIRIMININ TAM ZAMANI

6 Nisan 2012 Cuma

DEMİR İNŞAAT’TAN 1 NİSAN ŞAKASI GİBİ KAMPANYA… Ayışığı Vadi’de taksiti sen belirle, 2013’te ödemeye başla!

DEMİR İNŞAAT’TAN 1 NİSAN ŞAKASI GİBİ KAMPANYA… Ayışığı Vadi’de taksiti sen belirle, 2013’te ödemeye başla!DEMİR İNŞAAT’TAN NİSAN ŞAKASI GİBİ KAMPANYA…
Ayışığı Vadi’de taksiti sen belirle, 2013’te ödemeye başla!

Beylikdüzü’nün merkezindeki Ayışığı Vadi Evleri projesinde sunduğu cazip kampanyalar ile yüzlerce insanı ev sahibi yapan Demir İnşaat, baharı karşıladığımız bugünlerde konut almayı düşünenlere çok özel bir kampanya sunuyor. Ayışığı Vadi Evleri’nden konut alanlar; 2012’de sadece yüzde peşinat ödeyecek, geri kalan kısmı ise 2013’te ödemeye başlayacak. Üstelik Demir İnşaat, 152 bin TL’den başlayan daireler için “Al kalemi eline, ödemeni kendin belirle” sloganıyla kişiye özel ödeme planı da sunuyor. Nisan’da start alacak bu kampanya ile Ayışığı Vadi’den, 2012’de neredeyse hiç ödeme yapmadan, kendi oluşturacağınız ödeme planıyla ev sahibi olmak için acele etmek gerekiyor. Çünkü kampanya kısa bir süre ve sınırlı sayıda konut için geçerli…

Ayışığı Vadi’de sunulan bahar kampanyası ile örneğin 152 bin TL’lik bir daireye, 2012’de sadece bin 600 TL peşinat ödeyerek sahip olmak mümkün. Geri kalan yüzde 75, yani 114 bin TL için istenilen tarihte istenilen şekilde ödemek koşulluyla banka kredisi kullanılıyor. Ödemeye 2013’te başlama fırsatı da veriliyor. Konuta taşındıktan sonra ise peşinatın geri kalan kısmı olan 30 bin TL ödeniyor. Üstelik tüm bunlar banka garantisi altında sunuluyor.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Bahara özel başlattığımız kampanyadaki temel amacımız; konut satın almayı düşünen, fakat şu an kira ödediği ya da imkânları elvermediği için alacağı evin taksitini ve yüzde 25 peşinatı ödeyecek durumu bulunmayanlara bu konuda kolaylık sağlamak.” diyor. Ayışığı Vadi’nin yüzde 70’inin tamamlandığını ve Mayıs 2013’te teslim edileceğini belirten Hamit Demir, projeden daire sahibi olmak isteyenlerin ne kadar peşinat vereceklerini, nasıl taksitlendirme yapacaklarını kendilerinin belirledikleri kişiye özel ödeme seçeneği sunduklarını da vurguluyor. Demir, günden güne değer kazanan Beylikdüzü’nde konumlanan Ayışığı Vadi Evleri’nden hem yatırım hem de oturum amaçlı daire alanların şu an yüzde 30 ila yüzde 40 arasında kâr elde ettiğini de sözlerine ekliyor.

Profesyonel spor salonlarını aratmayacak ücretsiz sosyal tesisler…

Ayışığı Vadi’deki spor tesisler ve sosyal yaşam alanları her türlü ihtiyaca yanıt veriyor. Sosyal tesisler içinde; hamam, sauna, buhar odası, masaj salonu, jakuzi, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, masa tenisi, açık olimpik yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, fitness center ve vitamin bar ile cafe, restaurant ve sinevizyon salonu mevcut. Ayrıca kreş ve çocuk kulübü, çocuk havuzu, açık oyun parkı ve kapalı oyun alanı ile çocuklu ailelerin konforu da unutulmuyor. Tüm bu imkânlardan yararlanmak için aidat dışında ek bir ücret de ödenmiyor.

Ücretsiz servisten sağlık ünitesine kadar her detay düşünüldü

Ayışığı Vadi Evleri’nde; terzi, bay-bayan kuaförü, vale parking, özel market, kuru temizleme, oto kuaför ve üç katlı otopark gibi hayatı kolaylaştıracak her şey var. Kaza ve yaralanmalarda ilk yardım müdahalelerinin yapılacağı sağlık ünitesi sürekli hizmet verecek. Daire teslimlerinden sonra hizmete başlayacak olan site sakinlerine özel ücretsiz servisle metrobüse, alışveriş merkezlerine, markete kolayca ulaşım imkânı sunulacak. Daireler arasında herhangi bir ücret ödemeden telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan “intercom” sistemi de tüm dairelerde bulunuyor. Jeneratör, yangın ve doğalgaz alarm sistemi, kartlı geçiş sistemi gibi teknolojik donanımlar konut sahiplerine güvenli yaşam garantisi veriyor.

Demir İnşaat’a 444 116 veya (212) 853 70 70 numaralı telefonlardan ya da www.demirinsaat.com.tr internet adresinden ulaşmak mümkün.

DEMİR İNŞAAT’TAN 1 NİSAN ŞAKASI GİBİ KAMPANYA… Ayışığı Vadi’de taksiti sen belirle, 2013’te ödemeye başla!

5 Nisan 2012 Perşembe

Trump Towers Mall kapılarını açıyor!

Trump Towers Mall kapılarını açıyor!Trump Towers Mall kapılarını açıyor!

Trump Towers Mall, 69.000 m2 alanda farklı konseptleri ve moda dünyasının birbirinden seçkin markaları ile Nisan'da kapılarını açıyor

Yeni konseptleri ile aile boyu eğlenceyi bir arada sunan Trump Towers Mall, Nisan’da yapacağı açılış ile ziyaretçilerine merhaba diyecek.

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli markalarına ev sahipliği yapacak Trump Towers Mall, Donald Trump ve Ivanka Trump’ın da ev sahipliğinde gerçekleşecek resmi açılış sonrası ise tam kapasitesi ile aile boyu eğlencenin yeni adresi olacak.

Seçkin markalar

Lacoste, Calvin Klein Jeans, İpekyol, Mudo, Deriden, Divarese, Lc Waikiki, Mango, Damat, Sarar, Kiğılı, Beymen Club, Network gibi moda dünyasının lider markaları Trump Towers Mall’da bir araya geldi. Aynı zamanda Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Gamze Saraçoğlu, Özlem Süer ve Cengiz Abazoğlu gibi Türk modasına yön veren isimler Trump Towers Mall’da bir çatı altında buluşuyor. Türkiye’nin önde gelen 15 lider tasarımcısı Türkiye’de bir ilke imza atarak Trump Towers Mall’da 700 m2 alanda tasarımlarını sergileyecek.

Çocuklara özel bir dünya “ Mini Mall”

Türkiye’de ilk kez Mall içinde Mall konsepti ile hayata geçirilen Mini Mall, 9000 m2’de çok özel konseptleri ile çocuklara kendilerini özgür hissettikleri özel bir kat sunuyor. Çocuklar Trump Towers Tiyatrosu’nda Disney Live gösterilerinde Disney karakterleri ile gerçek yaşamla bütünleşecek.

Dünyanın en sevilen çocuk ve aile gösterilerinden biri olan “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali”’nin özel versiyonunu, Türkiye’de ilk kez Disney’in masalsı atmosferiyle, sadece çocukları değil tüm aileyi unutulmaz bir deneyimle Trump Towers Tiyatrosu’nda buluşturmaya hazırlanıyor. 23 Nisan’da Trump Towers Tiyatrosu’nda perdelerini açacak olan, “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” size hayat boyu unutmayacağınız eğlenceli anılar sağlamayı garanti ediyor.

Çocuğun markaları ile donatılmış katta GAP Kids, Gymboree, Catimini, Imaginarium gibi pek çok mağazadan çocuklar dilediği gibi özgürce alışveriş yapabilecek. Çocukların sevdiği waffle, elma şekeri, dondurma gibi lezzetler de özel konseptlerle çocuklara eğlenceli tatlar sunacak. Mini Mall için özel konseptlerle hayata geçen D&R Kids’te kitapları incelemenin keyfine varırken, Ramiz Çocuk, Burger King Kids gibi markaların ilk kez oluşturdukları konsept restaurantlarda ilk kez kendilerine özel yemeklerin tadına bakabilecek…

Yaratıcı Çocuklar Derneği ile “23 Nisan’a Merhaba” şenliği çocuklara 16 – 30 Nisan tarihleri arasında unutmayacakları bir şölen yaratacak. “23 Nisan’a Merhaba” şenliği kapsamında birbirinden özel ve eğlenceli etkinlikler ile çocuklar, 23 Nisan coşkusunu doya doya yaşayacaklar. Posta

Trump Towers Mall kapılarını açıyor!

3 Nisan 2012 Salı

Hayatpark Konakları Haziran 2012’de teslim ÜNSAL YAPI dan

Hayatpark Konakları Haziran 2012’de teslim ÜNSAL YAPI dan Hayatpark Konakları Haziran 2012’de teslim ÜNSAL YAPI dan

Ünsal Yapı'nın Başakşehir Hayatpark Konakları projesinde evler Haziran 2012’de teslim edilemeye başlanacak. Hayat Park Konakları projesinde Toplam 112 adet daire bulunuyor.


Ünsal Yapı projesi Hayatpark Konaklarında daire fiyatları 400 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. bin 150 metrekare ticari alan ile 1.400 metrekare market alanı bulunan Hayat Park Konakları zengin sosyal yaşam alanları sunuyor.

Hayatpark Konakları
0212 486 31 24

Hayatpark Konakları Haziran 2012’de teslim ÜNSAL YAPI dan

2 Nisan 2012 Pazartesi

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.Türkiye'nin ilk 'yeşil ofis'i seçildi!
Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone Maslak Plaza ''yeşil ofis'' diploması aldı Vodafone Türkiye'nin Maslak Plaza Binası, uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF'in ''Green Office Programı'' kapsamında Türkiye'nin ilk ''Yeşil Ofis'' diplomasını aldı.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, kendi iş yapma süreçleri ve çalışma ortamından başlayarak ekosisteminde varlık gösteren tüm tedarikçileri ve müşterileri kapsayacak şekilde karbon ayak izinin azaltılmasını hedefleyen Vodafone Türkiye, ''Yeşil Ofis'' sürecini Mart 2011 itibarıyla Vodafone Maslak Plaza'da başlattı.

Program kapsamında ilk yıl hedefi olarak kendisine elektrik ve su tasarrufu alanlarını belirleyen Vodafone, bu çerçevede gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarıyla WWF'in dünya çapında yürüttüğü ''Green Office Programı''nın en başarılı uygulamaları arasına girmeye hak kazandı.

Vodafone Türkiye, Yeşil Ofis diplomasını, WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'in katılımıyla düzenlenen bir törenle aldı.

Törende konuşan WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar'ın Vodafone'un Green Office çevre yönetim sistemine sahip olmasının, ekolojik ayak izini azaltarak kaynakları verimli kullanmasına ve önemli bir tasarruf yapmasına imkan tanıdığını belirterek, şu görüşleri dile getirdiği kaydedildi:

''Green Office Programı'na katılan şirketlerde ofis kaynaklarının kullanımı sistematik bir şekilde değerlendirilerek tasarruf kriterleri belirleniyor ve ofislerin kendi çevre yönetim sistemini oluşturmaları sağlanıyor. Vodafone Maslak Plaza'nın ilk yılın sonunda Green Office diplomasını alması bizler için de gurur kaynağıdır. Vodafone'un, Green Office çevre yönetim sistemine sahip olması, ekolojik ayak izini azaltarak kaynakları verimli kullanmasına ve önemli bir tasarruf yapmasına imkan tanımıştır. Bugün Türkiye'deki küçük büyük bütün şirketlerin Green Office Programı'na katılmasını öneriyorum.''

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise, tükenen dünya kaynakları, artan nüfus ve iklim değişikliği gibi konuların dünya çapında en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiği günümüzde, sürdürülebilirliğin artık anahtar kelime haline geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bu bakış açısıyla fark yaratmak, toplum için gerçek anlamda fayda sağlamak için sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak benimsemek ve tüm iş yapma biçimlerine entegre etmek gerekiyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak sürdürülebilirliği temel iş stratejilerimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Global bir bilgi birikimine sahip olduğumuz mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla toplumumuz için en iyi değeri yaratmak üzere çalışırken, aynı zamanda piyasaya sunduğumuz ürün ve hizmetlerden çalışma ortamımıza ve çalışanlarımıza kadar çok geniş bir çerçevede çevre üzerindeki olası etkilerimizi en aza indirmeye odaklanıyoruz.''

Süel, bundan sonraki süreçte hedeflerinin Vodafone Maslak Plaza adına aldığımız Yeşil Ofis diplomasını, diğer binalara da yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, asansör önü aydınlatmalarında ayda yüzde 87 elektrik tasarrufu sağladıklarını ve böylece kişilik 43 ailenin ortalama bir yıllık elektrik giderine denk gelecek oranda tasarruf sağlamış olduklarını bildirdi.

Su yönetimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla da Vodafone Türkiye'nin tüketimini önemli miktarda azalttığını belirten Süel, 10 ayda 872 metreküp su tasarrufu sağlandığını ve böylece bir olimpik havuzun yüzde 35'i kadar tatlı su tasarrufu elde ettiklerini kaydetti.

Vodafone Türkiye, atıkların değerlendirilerek hammaddeye dönüştürülmesini ve çevre ve insan sağlığını tehdit edecek şekilde bertaraf edilmesini sağlamaya odaklı çalışmaları kapsamında da Maslak Plaza'daki atık ayrıştırma kutularının cinsi ve sayısını artırarak cam ve metal atıkları da toplamaya başladı...Kaynak. nternethaber

Vodafone Maslak Plaza Türkiye'nin ilk ''yeşil ofis'' diplomasını aldı.